ÇUKUROVA’NIN TARIM SEKTÖRÜ HEDEFLERİ

Çukurova Bölgesi'nin ve Adana'nın da tarıma elverişli topraklardan oluştuğunu göz önüne alarak; kaliteli, güvenli, kolay erişilebilir ürünlerin yanı sıra tarımın sanayiye entegrasyonunu sağlayacak yeni çeşitlerle tarım sektörünün stratejik önemine uygun hareket edilmeli.

Çukurova'nın, jeopolitik konumunun sunduğu tarımda liderlik statüsünü koruması için, bölgesel tarım teşviklerinin arttırılması gerekmektedir. Tarımda ürün çeşitliliğinin artması, tarımın sanayiye entegrasyonunun tam olarak sağlanması için teknoloji ve yeni çeşitler üzerine Araştırma Geliştirme çalışmalarına önem verilmelidir.

Biliyoruz ki, tarım ve tarıma dayalı sanayileri güçlü olan ülkeler, bölgeler ve kentler dünya ile rekabette bir adım öndedir. Üretimsel verimliliğin artması ve sanayileşme, bölgesel ve global alanda rekabet avantajı yaratacaktır.  Bu pozitif çalışmalar, ihracat rakamlarını arttırarak, ithalat rakamlarını azaltacak ve Gayri Safi Milli Hasıla üzerindeki Cari Açık baskısına destek olacaktır.

Negatif doğa olayları ve insan eliyle oluşan krizlerin sayısı arttığı günümüzde, besleyici ve kaliteli ürünlerin dünya genelinde öncelikli tercih olacağını hepimiz biliyoruz. Bölgemizin üstüne düşen görev ise, gelecek taleplerini önceden saptayarak, günümüz akılcı yatırımlarıyla geleceğin gerisinde kalmamak; Aksine geleceğe yön vermektir.